Afgelopen augustus 2018 vond het jaarlijkse evenement Lowlands weer plaats in Biddinghuizen. Naast de vele concerten staat Lowlands ook bekend om hun innovatieve concepten. Dit jaar was dat Braserie 2050. Voor dit ‘groene’ concept werd gebruik gemaakt van recyclebaar en tweede-hands materiaal. Voor het dak kwam organisator MOJO bij Witteburg uit. Met onze melkwitte polycarbonaat golfplaat bieden wij een duurzame oplossing voor allerlei dakbedekkingen. De grondstoffen van het polycarbonaat wordt gemaakt van 100% gerecycled materiaal.
Wil je meer informatie over ons product of andere projecten?
Brasserie 2050
In ‘Brasserie 2050’ wordt met behulp van de Rabobank op het aanstaande Lowlands Festival een voorproef gegeven van wat er in 2050 op ons bord komt te liggen.
Met Brasserie 2050 is Lowlands dit jaar een bijzonder horecaconcept rijker. Verrassende gerechten met toekomstbestendige ingrediënten, waaronder zeewierkaviaar, planktonboter en onkruid, moeten niet alleen de smaakpapillen van festivalgangers prikkelen, maar ook aanzetten tot denken. Het restaurant, een initiatief van Rabobank en Lowlands, staat dan ook in het teken van het wereldvoedselvraagstuk. Hoe gaan we in 2050 bijna 10 miljard mensen van voldoende gezond en duurzaam geproduceerd voedsel voorzien?
Een hyperlokale versie van de Niçoise – ‘Salade Biddinghuizen’ – siert onder andere de menukaart, zo beloven sponsor Rabobank en Mojo. ‘Met CO2-neutrale eieren, croutons van aardappelschillenbrood en groenten van Boer Bouma, wiens akker aan het festivalterrein grenst. De midnight snack bij uitstek is Karma Shoarma: 100% plantaardige shoarma van knolselderij, die volgens klassiek recept urenlang tot goudbruin aan het spit wordt geroosterd.
Maartje Nelissen van The Food Line-Up, verantwoordelijk voor het culinaire concept: ‘Ieder gerecht is gekoppeld aan een voedselvraagstuk, zoals biodiversiteit of zero waste. Een nauwkeurige CO2-meting berekent daarnaast de klimaatimpact ten opzichte van traditionele brasseriegerechten. Duurzaamheid speelt ook op andere manieren een rol. De moderne boerenschuur met hightech vertical farms, die Brasserie 2050 huist, is volledig demontabel en herbruikbaar, tafels zijn gemaakt van gerecycled plastic en gft-afval wordt gecomposteerd.’
Growing a better world together
Brasserie 2050 is een initiatief van Lowlands en Rabobank, in samenwerking met cateringbureau The Food Line-Up. Om de wereldbevolkingsgroei bij te benen, moet de voedselproductie met zo’n 60% omhoog en de ecologische impact ervan met 50% omlaag. Het is noodzakelijk dat we anders gaan eten, verbouwen én produceren. Vanuit haar food en agri roots ziet Rabobank het als haar opdracht om bij te dragen aan deze uitdaging, stelt de bank. ‘Met kennis, netwerken en financiële oplossingen zet Rabobank zich in om klanten en partners te helpen hun innovatieve oplossingen op te schalen en door te ontwikkelen langs de gehele voedselwaardeketen: van veld tot vork.’
Bron: Marketingtribune.nl